Hvad laver vi på vore klubaftener. Se Aktivitetsplan.

Spærene er rejst.

Det tog mindre end 3 kvarter for Flemming og Jan at få rejst spærene.


Men det er også meget lettere at bakse med dem fra et internt stillads i stedet for et uden på huset. Rejsegildet kommer til at bestå af et krus kaffe, fordi vi skal have lægter og afdækning på plads i dag.


At få lægterne på plads går som en leg, men det viste sig at isoleringen i den gl. tilbygning er sunket sammen så der mangler ca. ½ meter. Når vi har den ny tilbygning under tag er næste opgave så at løsne de nederste tagplader og få isoleringen op i niveau.
Et lille rejsegilde blev der nu alligevel, naboen kom forbi med kolde øl!

Kranen er i sving!

Så fik vi løftet spærene op på tagremmen ved hjælp af en kran. Lørdag formiddag skal de så anbringes på rette plads. Løfteriet gik hurtigt og smertefrit - under ½ time for 5 spær. Det 6. og sidste spær, der skal sidde i gavlen, bliver først lavet når vi skal have beklædt den sidste side af huset.


Vores store sandkasse ser efterhånden ganske godt ud. Man begynder virkeligt at fornemme hvor meget ekstra plads vi får i denne omgang.

Montage af drev og diskussion om fremstilling af dagslyssignaler.

Jan fik monteret drev på flere af englænderne på Varde Station. Det går ganske tjept pga. en håndfuld hjælpeværktøjer han selv har udviklet.



Der blev også studeret dagslyssignaler i Lokomotivet (nr. 61, 62 og 63) - Klaus skal nemlig igang med en større produktion - diskussionen gik især på hvordan hastighedsvisere kan laves med smd contra lysledere så de kan vise alle signalbilleder.

600 søm og 8o skruer.


Det er hårdt at hamre godt 5 kg søm i spærene, men der skal 10 søm i brædderne og 16 i sømbeslagene.
Jan fik virkeligt vist sine evner som puslespilsløser medens Flemming bare slog hovedet på sømmet.
Så fik vi klaret spærene, nu er der kun oprydning så kranen kan komme til i morgen. Hvis alt går vel er spærene på plads lørdag formiddag.

Krusbjerg Spærfabrik.

Jan fik allerede fra morgenstunden fremstillet skabeloner til de enkelte dele der anvendes i et spær. Herefter gik han igang med at save delene til 6 spær. Medens Jan savede og målte ud, fik Flemming brygget kaffe og fundet anvendelige brædder i bræddestakken.

 Da Jan var færdig med at save begyndte vi at samle det første spær. Først kom skruemaskinen i brug dernæst hamrene. 20 skruer og 196 søm pr. spær.



Men da vi havde slået næsten 4 kg søm i - var klubbens lager af rustne kasserede genbrugssøm brugt op. Så nu må vi købe! 6,5 kg nye søm til resten af spærene.


Men vi fik da banket de 2 første spær sammen, så nu mangler vi kun 4 stk. i morgen.
Men lidt fik vi da lavet i dag, som det ses på nedenstående foto.

Eternitten skal på plads og den gamle gavl skal væk.

Så er vi ved at få eternitten på plads. Der bliver skåret, boret og skruet til den store guldmedalje. Vi begyndte allerede kl.8.00 for at undgå varmen.


Medens Jan kæmper med eternitten er Flemming gået igang med at vælte den gamle gavl. Et koben er et fantastisk redskab i den sammenhæng. Men når stolperne skal væk klarer rå kraft ikke det hele. Stiksaven må frem, men så må gavlen også overgive sig.

Tilbygningen og diorama.

Jan monterer lister så vi kan komme igang med resten af eternitten imorgen. Flemming brygger kaffe, skærer pap og holder lister.


At være holdeved montør er noget der giver flere pauser. Disse blev brugt på det lille diorama. Der er kommet hegn om det ene engstykke - køerne skal jo helst ikke løbe op på banen eller over til spejdernes lejrplads.