Hvad laver vi på vore klubaftener. Se Aktivitetsplan.

Samka - så kører vi igen.

En noget amputeret byggegruppe fik lavet støtter til bommene, 1 vantskrue samt losse- og ankerspil.

Ankerspillet er prøveopsat på Peters Samka. En vantskrue er godt nok ikke stor.
Øjer til  stag på Peters Samka. Der fabrikeres lossespil.

Skibene er ved at være så langt, at vi nu er gået i gang med fitting til dæk og master. Her er der virkeligt tale om små dele, så briller og forstørrelsesglas er et must. Fx.er vantskruen på billedet lavet i 0,3mm nysølvtråd der er samlet til løkker i et 5mm langt 1mm rør.

Dioramaet er på plads til 1 års fødselsdag.

Så endte det lille diorama på sin endelige plads. Den kan nu ses i en af vitrinerne Hos Dorthea.
Jan og Flemming var nemlig til forretningens "1 års fødselsdag", hvor vi overrakte dioramaet.

Dioramaet set lidt fra oven. Z-land Danmarks lille anlæg. Henrik betjener kunder.

Ellers fulgte dagen det efterhånden ganske velkendte koncept, en pølsevogn i gården, repræsentanter for flere af producenterne (her Fleishmann, Roco, Trix og Märklin) og slagtilbud på flere forskellige varer. Dagen var en overvældende succes, på et tidspunkt var forretningen så pakket, at man næsten ikke kunne bevæge sig.

"Det er lige her du finder ...". Der er gang i Pølsevognen. Køen til kassen er lang.

Diorama, diorama og drev.

Så fik Flemming endelig det lille diorama gjort færdigt. Afpudsning af soklen og grå maling var det sidste der manglede.
Men nu er det så diorama nr.2 der står for tur. Denne gang drejer det sig om en banedæmning der passerer en jernalderhøj - konstateret da børsterne fjernede halvdelen af højen i forbindelse med banens bygning.
På dioramaet er arkæologer gået igang med udgrave en jernalderlandsby vest for højen, desværre ser det ud til at jernbanen har ødelagt store dele af landsbyen.
Det lokale museum håber, at de kan få de gravgaver, der blev fundet i den ødelagte høj hjem fra Nationalmuseet. Sammen med fundene fra landsbyen og en tidligere udgravet gravplads syd for højen, kan det nemlig blive en spændende udstilling.


Jan har igen leget Ole opfinder. Han har araldittet en plastplade med to riller på Conrad drevene. Når drevet senere monteres kan det let sideforskydes.

Puslespil.

Jan er igang med et større puslespil. For det første skal loftet i sandkassen sænkes, for at passe med den gamle tilbygning. For det andet skal der anbringes lægter, som kan holde baldakinerne når anlægget skal oplyses. Som det sidste er der så problemet med at få dækket loftet i sandkassen med 300mm glasuld. Et større puslespil, da vi ikke har en eneste regulær plade glasuld.

Sorteringen af stumperne står Flemming for - et beskidt og støvet arbejde. Men vi får nok dækket halvdelen før vi løber tør for stumper. Isolering skulle ellers have været et klubaftensprojekt, men på grund af vejret blev udhæng og gavltrekant udskudt på ubestemt tid.