Hvad laver vi på vore klubaftener. Se Aktivitetsplan.

Klubben.

Historie.
Klubben blev stiftet d.20 april 1989.
Vi startede med at have et lille lokale i Ølgod by. Det blev hurtigt for lille til den voksende klub. Derfor fandt vi et lille hus på landet, som vi købte med hjælp fra kommunen.
Derefter gik vi ellers igang med at ombygge og rive ned.
Idag har vi 110 kvm anlæg samt 40 kvm kafferum og værksted.
Vi kører jævnstrøm - Lenz digital. Det faste anlægs dato er d. 15 august 1959. Vores materiel hører til i epoke III, i tidsrummet fra slutningen af krigen op til indførelsen af DSBs design logo.
Avisen skrev.
MODELJERNBANE | Tog for store og små
Tog og damplokomotiver fascinerer stadig børn i alle aldre. Søndag var Mathias Mathiesen på fire år og hans bedstefar kørt fra Vejen til Krusbjerg ved Ølgod, for at se Sydvestjysk Modeljernbaneklubs mere end 100 kvadratmeter store modelbaneanlæg. Modelbanen i Krusbjerg er under opbygning, og kommer til at rumme modeller af stationerne i Ansager, Grindsted, Varde, Ølgod, Nørre Nebel, Troldhede og Stakroge, når den en gang bliver færdig.
– Mangler du plads til en modelbane hjemme, så er det et godt alternativ at være medlem af en modeljernbaneklub, siger Jan Kaspersen, formand for Sydvestjysk Modeljernbaneklub.
Mathias er endnu for lille til at blive medlem af en modeljernbaneklub, så han må ind til videre nøjes med at køre med Brio-toget hjemme på gulvet. 
Gæsterne kørte ikke forgæves, da der søndag var åbent hus hos Sydvestjysk Modeljernbane Klub

Af Martin Wilde

KRUSBJERG: Godt 20 toginteresserede fandt søndag vej til Krusbjerg, hvor Sydvestjydsk Modeljernbaneklub holdt åbent hus. Det var ikke helt så mange, som klubbens formand, Jan Kaspersen, havde håbet på.
– Men det gør, at vi får god tid til at snakke med alle, der kommer. Og så regner vi med, at der kommer mange flere de næste tre søndage.
To af de, der kørte til Krusbjerg, var Mathias Mathiesen på fire år fra Vejen. Han havde taget bedstefar Knud Sørensen med.
– Jeg har også tog der hjemme. Det leger jeg meget med, men nu er hele togbanen væk.
Det røde lyntog
Mens Mathias’ øjne ivrigt fulgte det røde lyntog rundt på den store bane, kunne bedstefar Knud fortælle, at barnebarnets Brio-tog er pakket ned, da familien snart skal flytte.
Både familien fra Vejen og Arne Jacobsen fra Esbjerg havde hørt om åbent hus arrangementet i radioen.
– Jeg har ikke været her i flere år, og jeg kan se, at de har bygget det hele om. De har fået nogle dejligt lange strækninger.
Arne Jacobsen er selv medlem af Esbjerg Modeljernbaneklub, og der har de ikke helt så lange strækninger. Det betyder, at togene ikke skal køre så langt mellem stationerne. Men i Krusbjerg kan Arne Jacobsen nyde synet af et langt godstog trukket af et prustende damplokomotiv eller både se og høre lyntoget, der har den rigtige karakteristiske motorlyd indbygget, når de kører på klubbens lange strækninger. Andre kan også nå at nyde både synet og lyden, for Sydvestjysk Modeljernbaneklub holder åbent hus de næste tre søndags eftermiddage som et led i kulturdagene